אחסון וורדפרס עם uPress

אם אתם מתפעלים אתר וורדפרס, בוודאי כבר הבנתם שלמרות שמדובר במערכת ידידותית מאוד מצד אחד וגמישה מאוד מצד שני, יש המון דברים קטנים שעדיין צריך להתעסק איתם. לדוגמה, התקנה של תוספים, מציאה של תבניות בסיס (לפני שבכלל דיברנו על עיצוב גרפי מקצועי), עדכונים שונים ולפעמיים אפילו ביצוע פעולות ברמת תוכנת הניהול של השרת כמו הקצאת תיבות דואר אלקטרוני, התקנת תעודת אבטחה וכו'.

כל הדברים הקטנים האלו בסופו של דבר גוזלים מאיתנו זמן ומקשים עלינו לעשות את מה שאנחנו באמת רוצים כמו למשל כתיבת תכנים לאתר, קידום אתרים (SEO), בניית תשתית להפצת התכנים דרך רשתות חברתיות ועוד. 

רוצה לקבל יותר כניסות, פניות והכנסה מהאתר?

ניתן לחייג למספר 052-9787215 או למלא את הטופס:

אם עד כה אחסנתם את האתר שלכם באחסון "רגיל" וביצעתם התקנה רגילה של וורדפרס, ייתכן שתרצו לשקול לעבור לחברות שמתמחות באחסון של אתרי וורדפרס באופן ספציפי. בחו"ל קיימות לא מעט חברות כאלו, אך בארץ המספר שלהן עדיין קטן יחסית.

אחת החברות הבודדות בישראל שמספקות אחסון אך ורק לאתרי וורדפרס היא uPress. מדובר באחת החברות היחידות בישראל שמספקת אך ורק אחסון וורדפרס (אף על פי שיש חברות נוספות עם חבילות וורדפרס כמו למשל JetServer).

יש לציין שלמרות שמדובר בחברה שמציעה לא מעט, לא מדובר בחברת ענק עם עשרות עובדים, עובדה שדווקא עשויה לפעול לטובת הלקוחות שמחפשים מענה מהיר בלי לעבור בין עשרות עובדים, קווים ושלוחות. 

uPress – סקירה כללית

בעוד חברות אחסון אחרות מציעות עשרות חבילות אחסון וחבילות ייעודיות לקהלים שונים, אתר הבית של uPress מציע ארבע סוגים בסיסיים של חבילות שמיועדות לרוב המכריע של בעלי האתרים בשוק: החל מבעלי אתרים קטנים, דרך מקדמי אתרים, חברות מקצועיות לבניית אתרים וכמובן אתרים גדולים של מותגים (או חברות) ישראליים שמפעילים אתרי וורדפרס מורכבים. 

שלושת החבילות הראשונות מיועדות למי ששרת שיתופי יכול להספיק לו והן נבדלות זה מזה במספר האתרים שאפשר לנהל, נפח האחסון ונפח התעבורה. 

כזכור, בשרת שיתופי כל האתרים יושבים על גבי אותו שרת פיזי. ברוב חסרות האחסון המשמעות היא שאתרים זללנים עשויים לפגוע בביצועים של אתרים אחרים, אך במערכת יופרס אומרים כי הטכנולוגיה שלהם מסוגלת למנוע את המצב.

מחיר החבילות הללו הוא עד 50$ + מע"מ לחודש

מלבד זאת קיימות גם חבילות VPS לאותם אתרים גדולים או חברות בניית אתרים שזקוקות ליכולת לנהל הרבה אתרים קטנים ובינוניים.

חבילות VPS מתחילות ב-90$ לחודש + מע"מ 

אלו יתרונות ספציפיים לבעלי אתרי WordPress אפשר למצוא ב-uPress?

ב"יופרס" אפשר למצוא לא מעט יתרונות ספציפיים עבור מי שמנהל אתרי וורדפרס ועוד יתרונות שלא קשורים לוורדפרס עצמה, אבל יש להם חשיבות לא קטנה כשלעצמם.

 הנה רק רשימה חלקית:

1. פאנל ניהול בעברית – פאנל הניהול בעברית מאפשר לנהל את כל אתרי הוורדפרס שלכם ממקום אחד, לא משנה כמה אתרים יש לכם. לדוגמה, הגדרות תוספים, ניהול משתמשים. ניתן גם למצוא דוחות וליצור דוחות אוטומטים שישלחו לתיבת המייל.

פאנל הניהול רלוונטי הן לאחסון השיתופי והן לאחסון ה-VPS

2. אופטימיזציה למהירות – האופטימזיציה למהירות אצל uPress היא גם ברמת התוספים (תוסף WP-Rocket בגרסת הפרו כבר מותקן במערכת), אך גם ברמת השרת באמצעות טכנולוגיה שלטענת החברה תוכננה במיוחד לאתרי וורדפרס.

3. סביבת פיתוח – ניתן לבצע שינויים מתקדמים באתר הוורדפרס ללא חשש שזמינות האתר הראשי תיפגע. רק אחרי שמבצעים את כל השינויים בסביבת הפיתוח מעדכנים את האתר הראשי.

4. עיצובים מוכנים – מספר תבניות הוורדפרס שתומכות בעברית וניתן למצוא בחינם או בזול באינטרנט באתרים בחו"ל הוא עדיין מצומצם יחסית ולכן מדובר ביתרון משמעותי יחסית, לפחות בשלבים הראשונים כגון שלבי הפיתוח או כשרוצים להעלות גרסת בטא לאתר.

5. כלי להעברת אתרים – ניתן להעביר בקלות אתרים דרך מערכת הניהול של השרת הישן שלכם, כולל תמיכה ב-DirectAdmin ו-cPanel.

יתרונות נוספים:

  • SEO Edge – בחירת כתובת IP ייחודית לכל אתר המאפשרת לקשר בין אתרים שונים באותה החבילה ללא חשש (במרבית החברות האחרות מדובר על חבילות מיוחדות).
  • בחירת מקום השרת (אירופה, ישראל, ארה"ב) וCDN מובנה (רשת להפצת תוכן) – מאפשרים לאתר לעלות מהר ללא קשר למקום ממנו מתבצעת הגלישה.
  • סקירת אבטחה ידנית – על פי uPress מתבצעת בדיקת ניטור ידנית לגילוי פריצות אבטחה באתרים, זאת מלבד מנגנוני האבטחה המובנים.
  • שימוש בכונני SSD מחברת SSD Enterprise – על פי uPress, אלו תורמים למהירות הגבוהה.
  • תמיכה ב-PHP 8 – המשמעות היא תמיכה טובה יותר בתוספים עתידיים וגם שיפורים מסוימים בטעינת האתר ואבטחה.
  • יצירת תיבות דואר בקלות – לרוב תוכנות ניהול השרת יש ממשקים מעצבנים למדי לניהול של תיבות דואר. 
  • עמידה בעומסים – אם אתם מריצים קמפיין גדול או צופים לתנועה משמעותית, ניתן לבקש לטפל בזאת מראש על מנת שהאתר יישאר זמין
  • תעודת SSL חינם – מדובר בתעודה ברמה יחסית גבוהה לעומת התעודות שניתן למצוא בחינם (כגון Let's Encrypt).

תמיכה טכנית ושירות לקוחות ב-uPress

ביופרס קיים מערך גדול למדי של תמיכה טכנית בדמות מאגר מידע עם שאלות ותשובות וגם מדריכי וידאו. אם לא מצאתם פתרון למה שחיפשתם תוכלו לשלוח כרטיס תמיכה. ביו-פרס מבטיחים כי תקבלו תשובה אחרי 4 שעות לכל היותר.

בנוסף לזאת קיים גם מענה טלפוני משמונה וחצי בבוקר עד חמש בערב בימים א-ה בנושאי תמיכה טכנית ושירות לקוחות.

חוות דעת והמלצות על uPress

שני האתרים הגדולים המרכזים ביקורות על uPress ומספר גדול של חברות אחסון אחרות הם  HostAdvice וגם Website Planet. ב-HostAdvice ישנן ביקורות גולשים והמלצות על uPress עם ממוצע של 4.4 כוכבים (נכון לסוף 2022) עם 4 כוכבים ומעלה בכל הקטגוריות (ידידותית למשתמש, תמיכה, מגוון התכונות, אמינות ומחיר).

באתר Website Planet יש בנוסף ביקורת מקצועית עם ציון של 4.7 (4.6 כמעט בכל הקטגוריות שנבדקו). הביקורת המקצועיות מציינת לטובה את מהירות האתר במבחני ביצועים של Pingdom ו-GTmetrix, את התמורה לכסף (למרות שאחסון ייעודי כמעט תמיד יעלה יותר מאחסון לא ייעודי), את פאנל הניהול ואת העובדה שאפשר לקבל את הכסף בחזרה תוך 30 יום אם אתם לא מרוצים.

ביקורות הגולשים עומדות על ממוצע של 3.5 כוכבים, אך יש לציין שמדובר על 8 ביקורות בלבד לעומת 36 ב-HostAdvice, מה שיכול להסביר את ההבדל הגדול יחסית.

ניתן למצוא עוד עשרות המלצות נוספות על uPress באתר עצמו. רוב ההמלצות הן מחמש השנים האחרונות.

לסיכום

אם יש לכם אתר וורדפרס (או שאתם מתכננים להקים אתר כזה) ולא מרוצים מחברת האחסון שלכם מכל מיני סיבות, מעבר ל-uPress עשוי מאוד להשתלם לכם. עם זאת, רצוי לבדוק קודם האם תוכנת ניהול השרת שלכם נמצאת ברשימה שנתמכת על ידי הכלים האוטומטים של uPress ולראות האם ההוראות ברורות לכם. אחרת ייתכן שהמעבר ייקח קצת יותר זמן ואולי יהיה עדיף לכם להסתייע באיש מקצוע.

SEOMonster

שתף פוסט זה:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email
סגירת תפריט
Call Now Button052-9787215
דילוג לתוכן