למרות שהשוק הישראלי הוא שוק קטן יחסית, לא חסרות בו חברות אחסון המציעות אירוח על שרתים מקומיים (ולעיתים גם מעבר לים). וכמו בחו"ל, יש חברות אחסון זולות מאוד שצריך לבדוק טוב טוב בשבע עיניים, חברות סבירות וחברות פרימיום שנמצאות בטופ מבחינת שירות, ביצועים ואמינות באופן כללי.
JetServer היא חברה שללא ספק נמצאת בקטגוריה האחרונה ומציעה מגוון גדול מאוד של שירותי אחסון:
- אחסון על שרת שיתופי
- אחסון ריסילר (למי שרוצה למכור בעצמו חבילות אחסון או לנהל את כל הנושא עבור הלקוחות שלו)
- אחסון לצרכי SEO
- אחסון ייעודי למערכות ניהול התוכן הנפוצות בשוק (WordPress, Joomla ומג'נטו)
- אחסון על שרת בענן
המשמעות היא שכמעט לא משנה איזה אתר אתם מפעילים (החל מבלוג קטן, דרך אתרי תדמית ועד לאתרי אי-קומרס גדולים), ב-JetServer מציעים לכם פתרונות אופטימליים.
בכל קטגוריה יש לפחות 3 חבילות שונות, אם כי יש לשים לב שחלק מהחבילות הייעודיות מוגבלות לאתר אחד בלבד (באופן פרקטי אין בעיה להתקין אותן גם על החבילות השיתופיות הסטנדרטיות, אבל אז לא תהנו ממקסימום ביצועים).
מבחינת מחירים (ונכון ל-2022), התוכנית הכי זולה לאתר אחד על שרת שיתופי עולה 44 ₪. אחסונים ייעודים נעים בין 55 ₪ ל-110 ₪. אחסוני SEO וריסילר עולים כמה מאות שקלים בהתאם למספר האתרים.
אחסון בשרת פרטי VPS נע בין 450 ₪ לבין 750 ₪.
כמו כן שימו לב שהמחירים לא כוללים מע"מ
Jetserver – סקירת תכונות מתקדמות
שרת LiteSpeed – כמעט כל שרתי האחסון כיום בסביבת לינוקס הם מבוססי Apacheאו nginx, אך JetServer עושה שימוש בשרתים מסוג Litespeed. שרתים אלו מתכוננים מראש להעניק ביצועים מיטביים בתנאי שיודעים איך לתפעל אותם (הארכיטקטורה שלהם מעט שונה).
אמצעי אבטחה נוספים – כמו כמעט בכל חברת אחסון כיום, ל-JetServer יש פתרון אבטחה מובנה ברמה אחת מעל הגנה באמצעות סיסמאות ושמות משתמשים. הפתרון שלה נקרא JetKeeper ובדרך כלל אין צורך לבצע שינויים כלשהם כדי להשתמש בה ולמעשה מרבית המשתמשים לא יצטרכו כלל להתעסק עם ההגדרות המתקדמות.
בחירת מקום האחסון שלכם: תוכלו לבחור בין אחסון בישראל, אירופה וארה"ב, אבל גם באחסון בסין במזרח הרחוק. אומנם לא חסרות חברות אחסון בסין, אבל אין ספק שיותר נוח לנהל את האתר דרך חברה ישראלית גם אם משלמים יותר.
לא רק CMS סטנדרטיות: על פי Jetserver' דרך פאנל הניהול ניתן להתקין לא פחות מ-250 מערכות שונות ולדאוג לעדכון אוטומטי שלהן.
קפיצה בין גרסאות PHP: עבור המשתמש הסטנדרטי גרסת ה-PHP בה השרת משתמש היא לא עניין קריטי מכיוון שרוב מערכות ה-CMS תומכות גם בגרסאות ישנות יחסית. לעומת זאת, עבור מפתחים חשוב מאוד לבדוק את תאימות האתר לגרסאות PHP שונות על מנת לשמור על תאימות עתידית כאשר הגרסאות הישנות יותר כבר יהפכו לכמעט בלתי רלוונטיות.
קידום אתרים: מלבד חבילות SEO, גם בחלק מהחביות האחרות (בעיקר הגדולות) זוכים לכתובת IP פרטית. המשמעות היא שאתם לא צריכים לחשוש מהחלפת קישורים עם מישהו אחר שגם הוא נמצא ב-Jetserver.
תמיכת טכנית וסביבה נוחה למפתחים: מפתחים העושים שימוש בגישת הפיתוח של Devops יכולים לקבל תמיכה טכנית ישירות מ-Jetserver וברוב החבילות ניתן לבצע פיתוח בסביבה מבודדת ולהטמיע את השינויים באתר הציבורי רק לאחר שהפיתוח מסתיים (תהליך הנקרא Staging).
המשמעות היא פחות כאבי ראש. מלבד זאת תוכלו למצוא מדריכים טכניים ספציפיים למערכות תוכן נפוצות על מנת להשיג אבטחה מקסימלית ומדריכים אחרים כגון הגדרות דואר אלקטרוני, גיבויים, גישה ל-FTP ופחות או יותר כל מה שצריך לדעת על חבילת האחסון שלכם.
תמיכה טכנית טלפונית ניתן לקבל בימי השבוע א'-ה' עד 11 בלילה (רוב החברות סוגרות את הטלפון בחמש או שש בערב!), עוד פלוס שיכול לתרום למפתחים או משתמשים שמנהלים את האתר שלהם גם בשעות פחות שגרתיות. כמו כן קיימת אפשרות לתמיכה בזמן אמת דרך TeamView.
איזון בין שרתים: אחת הבעיות הנפוצות עם אחסון שיתופי הוא שכל האתרים חולקים את אותם משאבים, ומי שרוצה להימנע מכך בדרך כלל חייב לרכוש חבילות VPS שהן יחסית יקרות. ב-JetServer עושים שימוש באלגוריתם מיוחד בשם Load Balancer שמונע מאתר אחד "לשתות" את המשאבים של אתרים אחרים גם באחסון השיתופי.
תוכנית שותפים – אומנם לא קשור ישירות לאחסון, אבל אם תרצו להמליץ על JetServer לאחרים תוכלו לעשות זאת דרך תוכנית השותפים ולקבל עמלה דרך קישור ייחודי שלכם. התוכנית פתוחה לכלל הלקוחות של החברה.
דומיניים – ניתן לרכוש דומיינים ישירות מ-JetServer וכך למעשה להבטיח שהאתר שלכם יהיה זמין באופן מיידי לאחר אישור הדומיין מבלי הצורך לשנות את פרטי ה-DNS. (עדכון שכזה יכול לקחת גם 48 שעות). אפשר גם להעביר דומיין מרשם אחר, אך הדבר למעשה יכריח אתכם לחדש אותו לשנה מראש אצל JetServer.
JetServer – חוות דעת גולשים
ישנם מספר אתרים בהם ניתן למצוא חוות דעת והמלצות על חברות אחסון וביניהן גם חברות אחסון ישראליות. אחד האתרים המרכזים ביקורות גולשים הוא hostadvice. באתר יש כרגע יותר מ-50 ביקורות על JetServer עם ציון ממוצע כמעט מושלם של 4.8.
כמעט כל הביקורות מציינות לטובה את שירות הלקוחות, אך גם שאר הפרמטרים כמו ביצועים זוכים לציון גבוה.
ביקורת מקצועית ניתן למצוא באתר Website Planet. על פי הביקורת הביצועים עצמם מהירים גם בבדיקות מחו"ל, אך יש לשים לב שהחברה לא מציעה שירות CDN משלה. גם בביקורת זו התמיכה מצוינת לטובה ובמיוחד העובדה שכל פניה לתמיכה מדווחת ונרשמת, כך שלא צריך להתחיל לספר "את כל הסיפור" כל פעם שפונים אליה שוב.
הביקורת ציינה כחיסרון בולט את העובדה שאחסון של אתר אחד הוא יקר למדי, אך אם בוחנים את העלות למספר גבוה של אתרים, התמורה לכסף משתלמת כמעט כמו בחברות אחסון בחו"ל (דבר לא טריוויאלי בחברות אחסון ישראליות).
בנוסף לשני אתרים אלו, ניתן למצוא אזכורים רבים של החברה באתרים שונים באמצעות חיפוש פשוט בגוגל. בדרך כלל JetServer נמצאת לצד חברות מומלצות אחרות.
נכון להיום אין המלצות בתוך האתר של JetServer כפי שיש באתרים רבים אחרים, אך בעמוד הבית מופיעה רשימה גדולה למדי של מותגים מוכרים: קרביץ, אייס, פנגו, H&O, ד"ר פישר, קופיקס ועוד.
לסיכום
JetServer היא חברת אחסון מהטובות שיש בישראל. היא משתלמת במיוחד למי שצריך לנהל מספר גדול של אתרים או עוסק בפיתוח. אבל גם אם אתם זקוקים לאחסון של אתר אחד בלבד היא מציעה לא מעט אקסטרות שאין בחברות אחרות והחבר'ה בתמיכה ישמחו לעזור לכם במידה ואתם לא מסתדרים עם כל הצד הטכני.
מאחורי השם המפוצץ עומדים 4 חבר'ה צעירים, שכל היום יושבים על המחשב ועוזרים לעשרות עסקים בתחומים שונים לקבל יותר תוצאות מהאינטרנט, ובשורה התחתונה להגדיל להם את הרווחים. בראש החברה עומד דניאל זריהן, מקדם אתרים ותיק (משנת 2009) ואחד המקדמים המוערכים בישראל.
- הקשר של bounce rate לקידום אורגני - ספטמבר 27, 2023
- בניית מותג חזק בתהליך מסודר ולא מהיר - ספטמבר 27, 2023
- היסודות של קורס בניית אתרים - ספטמבר 11, 2023